RUN and HELP

Publikoval Vít Beran
Datum 3.6.2017

Běháme a pomáháme a současně máme Sportovní den 1. 6. 2017.

... a takto psaly o projektu žáci IV.A:

Den Dětí v ZŠ Kunratice, Run and help.

Každý rok naše škola pořádá charitativní akci pro postižené děti. Protože je nám jich líto, tak běháme kolečka okolo kunratického parku. Musíme mít sponzora, který nám dá určité peníze za jedno kolo. Tento rok pomáháme Božence. Boženka má od jedenácti měsíců života diagnostikovanou genetickou vadu, při které dochází k postupnému ubývání svalstva. Celá naše škola běžela pro Boženku. Byli jsme unavení, ale jen pomyšlení na Boženku nám dávalo víc a víc energie, abychom dokázali vydělat co nejvíce peněz. Peníze, které vyděláme, dáme Božence, aby si mohla pořídit závěsný stropní systém, který ji bude dlouhou dobu pomáhat s jejím zvedáním, koupáním i rehabilitací.
Boženka potřebuje pro každodenní život mnoho různých pomůcek, ale jejich cena je velmi vysoká a pojišťovna na ně nepřispívá. Naše škola je ráda, že může pomáhat lidem, kteří tu pomoc potřebují. Mysleli jsme si, že den dětí pro nás bude smutný, protože Boženka tu pomoc opravdu potřebuje, ale bylo to jinak. Den jsme si náramně užili a taky jsme pomohli. Podla nás mají všichni dobrý pocit, že pomohli a jen když si vybavím, jaké to musí být mít takovouto nemoc. Jsme rádi, že tuto akci pořádáme každý rok a taky že můžeme přispět.

Karolína Widimská a Ondřej Doležal

Run and help

Žáci ze školy ZŠ Kunratice pomohly 4leté Božence během 1.6. se běžel běh, který jí měl pomoct. Run and help byl spojen s dnem dětí. Polovinu dne děti soutěžily v areále ZŠ Kunratice. Děti podpořily Boženčin lepší život. Boženka od jedenácti měsíců života má vadu, při které dochází k postupnému ubývání svalstva. Boženka proto potřebuje plno různých pomůcek. Pomůcky jsou velice drahé. Pojišťovna jí na to nepřispívá. Proto každé dítě našlo svého sponzora a snažilo se uběhnout co nejvíc koleček. Do akce se připojili i učitelé napr. Radim Mikulenka, učitel 5.C. Některé děti zvolily rychlejší tempo a některé děti jenom šly. Myslím, že každé dítě uběhlo alespoň 5 koleček, což je 1800m. Každé dítě zaké zvolilo svoji motivaci. Některé děti si vybraly jako motivaci, že pomůžou a některé si zvolily jako cíl nejvíc koleček, aby byly nejlepší. Myslím, že den dětí si všichni pořádně užily a Boženka bude mít lepší život.

Zuzana Vinklerová a Karolína Řeháková.

Den dětí

Na Den Dětí byla uspořádaná akce Run and help. Tento charitativní běh na pomoc postižené Božence uspořádala základní škola Kunratice. Boženka je čtyřletá holčička, kterou postihla vážná nemoc. Této akce se zúčastnili všechny třídy. Akcí škola vydělala na závěsný stropní systém, který Božence umožní dělat každodenní činnosti.

Jan Rikačev a Zoran Lžičař

Run and Help

Ve čtvrtek 1.6. na den dětí jsme běhali pro Boženku, která má od jedenácti měsíců života diagnostikovanou genetickou vadu, při které dochází k postupnému ubývání svalstva. Boženka potřebuje pro každodenní život mnoho různých pomůcek. Jejich cena je ale vysoká a pojišťovna na ně nepřispívá. Myslím, že když se spojíme a uběháme co nejvíce koleček pro Boženku, nasbíráme mnoho peněz, a tak si Boženka bude moct koupit různé pomůcky, které jí pomůžou po zbytek jejího života. Boženko, moc ti děkujeme, že jsme si s tebou mohli zaběhat.
Dopis/báseň
Boženko máme tě všichni rádi,
Pomůžem ti zlepšit tvoje zdraví.
Budeš se mít jako v bavlnce,
S naší pomocí to půjde hladce,
I já bych chtěla být tvoje kamarádka veliká,
I když jseš pořád malinká.
Boženko, běhali jsme jenom pro tebe,
Ahoj, doufáme, že se s tebou ještě někdy uvidíme.
Adélka Dohnalová
Run and help den dětí v ZŠ Kunratice
Dne 1.6. na den dětí jsme měli významnou oslavu run and help. Pomáhali jsme při tom fyzicky postižené Božence, která má špatný pohyb. Potřebuje k němu drahé stroje, na které pojišťovna nepřispívá. Jako první jsme si museli sehnat sponzora, který by nám dal částku peněz za uběhlé kolečko, cca 400 metrů. Sponzorů jsme mohli mít i víc a oni sami si částku peněz mohli vybrat. Poté jsme šli do parku a začali běhat, většina dětí uběhla 10 – 25 kol za hodinu. Po každém kole jsme dostali čárku na ruku – buď modrou nebo černou a někdy jsme se napili. Někteří šli, někteří běhali a někteří do toho dávali všechno, no a všichni z toho měli podle mě dobrý pocit. Poté jsme většinou šli domů nebo na kroužek a furt si o tom povídali. Mám pocit, že na to dlouho budeme myslet a že Boženka nám za to bude vděčná. Měla jsem dobrý pocit, že Božence můžeme přispět balík peněz na potřebné stroje.

Lucie Závodná

Den dětí v ZŠ Kunratice

Každý rok uspořádá škola akci jménem Run and help. Tento rok se škola zaměřuje na jednu holčičku jménem Boženka. Ztrácí se jí svaly, takže pomalu nemůže chodit. A proto pro ni nějací lidé běhají kolečka kolem parku. Každý člověk musí mít sponzora. Může to být i on sám. Když se někdo chce zúčastnit, tak sponzor musí dát za počet uběhnutých koleček peníze. Dostane list s tabulkami, které musí vyplnit. Potom může běhat. Kolik uběhal koleček, tek tolik musí přinést peněz, které si napsal do tabulky. Zúčastnili jste se také?

Ondřej Doležal

Den dětí v ZŠ Kunratice

Dne 1.6. 2017 se uspořádal běh pro pomoc holčičce jménem Boženka. Boženku od 11 měsíců svého života postihla zlá nemoc, která jí znemožnila normálně žít. Proto jsme uspořádali běh jménem Run and help. Za každé uběhnuté kolečko dostalo dítě příslušnou částku peněz od jejich vybraných sponzorů. Poté se peníze vybrali a poslali Božence na pomoc.
Běhu Run and help se zúčastnila celá škola ZŠ Kunratice.
Ten samý den se také uspořádal na školním hřišti den dětí, kde bylo spousta disciplín pro děti. Každé dítě dostalo kartičku a rozdělily se do skupin po dvou nebo po třech. Poté děti vyrazily na školní hřiště splnit úkoly na stanovištích. Také učitelé se zúčastnili toho, že každý vedl jedno stanoviště.
Poté se vyhodnocovaly úspěchy a také se slavila radost z pomoci Božence zpět k normálnímu životu.

Nikolas Skopový a Tomáš Doležal