Ohlédnutí za Plenérem

Ohlédnutí za Plenérem

Postřehy účastníků tvorby pod širým nebem.

1. Oborový den

První oborový den se nám líbil, byli jsme na klidném a hezkém místě. Byl odtamtud hezký výhled. Dobře se nám malovalo temperami. Bylo hezké, celkem teplé počasí.

První oborový den jsme byli na velkém kopci. Každý jsme měli s sebou stojan, papír a barvy. Každý jsme si měl najít místo a malovat část krajiny, kterou si vybral. Byl tam krásný výhled na Vltavu a na podzimně zabarvenou krajinu. Když jsme nevěděli jak začít, nebo co dál, přišel za námi pan učitel a vřele nám pomohl. Byl to krásný zážitek, všichni jsme si připadali jako praví malíři.

2. Oborový den

Druhý oborový den jsme byli v Praze. Když nás pár nestihlo nastoupit do metra, byli jsme celkem nervózní. Nakonec jsme se dokázali dostat na místo. Jakmile jsem  uviděla Karlův most , bylo mi jasné, co budu malovat, tentokrát tuží to mě asi bavilo víc ,protože se na tom nic moc zkazit nedalo . Rozhodla jsem se že si sednu ke spoustě labutí, ale rychle jsem si to rozmyslela, když se tak divně blížily. Když jsme opět nevěděli jak na to, pan učitel nám pomohl a řekl jak a co ještě zlepšit. Byla tam celkem zima, ale to se dalo přežít. Okolo nás chodili lidé a turisti, kteří obdivovali naše díla na ten výhled jen tak nezapomeneme. Byl hezký výhled, který by se dobře maloval, ale bylo to hodně těžké, protože zimou nešlo vůbec malovat bez rukavic.  Jeli jsme dlouho, byla nám tam zima a malovali jsme chvíli.